Browar w Czarnej Białostockiej jest gotowy! - Przez te trzy miesiące poznaliśmy sprzęt, czujemy go. Warzelnia o pojemności 20 hl i 7 tanków na start

Wojciech Wojtkielewicz

Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [1/25] Następne

Browar w Czarnej Białostockiej jest gotowy! - Przez te trzy miesiące poznaliśmy sprzęt, czujemy go. Warzelnia o pojemności 20 hl i 7 tanków na start były dobrym wyborem - cieszą się Mateusz Waszczuk, Michał Łapiński, Tomasz Tupalski i Karol Waszczuk, ekipa, która w 2014 roku zaczynała od wypuszczenia na rynek piwa Pal Licho. - Z każdym dniem jest fajniej. Możemy w pełni panować nad procesem tworzenia naszych piw. Możemy robić wszystko po swojemu. Nie wiecie jak to cieszy! Co jest jeszcze wspaniałe? Woda! Browar zbudowaliśmy praktycznie w środku puszczy, a to daje nam czystą, dobrą wodę. Chmiel od razu stał się bardziej wdzięczny. Piwa mają większą pełnię i są zwyczajnie lepsze!

Więcej wieści tym, co i jak się warzy w puszczy w najbliższym Magazynie Kuriera Porannego w relacji Julity Januszkiewicz. Zapraszamy!

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3