5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Masło: już drogie, ale to nie koniec - ostrożnie z...
fot. Tomasz Hołod / Polska Press

Cukier i ocet wróciły do sklepów, co z masłem, chlebem i mlekiem. Co jeszcze podrożeje i warto kupić nim zniknie z półek?

Masło: już drogie, ale to nie koniec - ostrożnie z zamrażaniem!
Czy robić zapas – zwłaszcza, że masło bywa często w promocjach? Można, ale nie dłużej niż wynosi termin przydatności. A mrożenie? Pamiętajmy, że nie każde masło nadaje się do zamrożenia – te najtańsze kostki są wyprodukowane z brył, które już były mrożone (dlatego m.in. tak kiepsko się rozsmarowuje), a kolejne mrożenie produktów spożywczych jest z reguły zakazane (grozi zatruciami pokarmowymi) a co najmniej niezalecane.
Owszem, jeśli mamy pewność, że masło jest w 100 proc. świeże i nie było mrożone, spokojnie można je „zdeponować” w zamrażarce nawet na długie miesiące.

Zobacz również

Świetny jazzowy koncert w Amfiteatrze dał Michał Barański z zespołem [FOTO]

Świetny jazzowy koncert w Amfiteatrze dał Michał Barański z zespołem [FOTO]

Daniel Myśliwiec, trener Widzewa: Piłkarze nie otrzymali należytej nagrody

Daniel Myśliwiec, trener Widzewa: Piłkarze nie otrzymali należytej nagrody

Polecamy

Jaki jest cel stażu? Wszystko, co na ten temat warto wiedzieć

Jaki jest cel stażu? Wszystko, co na ten temat warto wiedzieć

Parlament Europejski potępia reelekcję Putina. Wybory nazwał „farsą”

Parlament Europejski potępia reelekcję Putina. Wybory nazwał „farsą”

Część zarzutów o molestowanie na szpitalnej chirurgii w Słupsku potwierdziło się

Część zarzutów o molestowanie na szpitalnej chirurgii w Słupsku potwierdziło się