3/14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Cukier: gromadź, kupując na promocjach...
fot. Filip Kowalkowski / Polska Press

Cukier: gromadź, kupując na promocjach

Dlaczego cukier musi drożeć, nawet jeśli inflacja zastopuje? Bo rosną cały czas koszty producentów. Poza energią, ceny nawozów – to efekt embarga na gaz i szalonego wzrostu cen nośnika energii na rynkach światowych.
Dziś za kilogram cukru płacimy średnio 3,5-4,5 zł. W ocenie ekspertów na koniec roku to może być cena podwojona a więc 7-9 zł za kilogram.
Nie polecamy jednak robienia dużych zapasów słodyczy, zwłaszcza czekolady – to ulubione „pożywienie” dla moli spożywczych.

Zobacz również

Praca zdalna - więcej wad czy zalet? Korzyści i utrudnienia w pracy zdalnej

Praca zdalna - więcej wad czy zalet? Korzyści i utrudnienia w pracy zdalnej

Nie zjemy lokalnych wędlin? „Paragony grozy” dobijają producentów mięsa

Nie zjemy lokalnych wędlin? „Paragony grozy” dobijają producentów mięsa

Polecamy

Waloryzacja emerytur 2023. Szykują się podwyżki dla emerytów

Waloryzacja emerytur 2023. Szykują się podwyżki dla emerytów

Miejskie rolnictwo to nasza przyszłość. Musimy je rozwijać już dziś

Miejskie rolnictwo to nasza przyszłość. Musimy je rozwijać już dziś

Polacy boją się trudnej zimy. Grzejniki elektryczne zyskują na popularności

Polacy boją się trudnej zimy. Grzejniki elektryczne zyskują na popularności

Dodaj ogłoszenie