1 z 23
Przewijaj galerię w dół
– Jest gorzej niż się spodziewaliśmy. Prawie połowa...
fot. Wojciech Matusik/ Polska Press

Co drugi restaurator popełniał błędy

– Jest gorzej niż się spodziewaliśmy. Prawie połowa restauratorów w rejonach turystycznych popełnia błędy – poinformowano.

2 z 23
Skontrolowano 360 placówek gastronomicznych w...
fot. Szymon Starnawski/ Polska Press

IH przedstawiła wyniki kontroli

Skontrolowano 360 placówek gastronomicznych w miejscowościach turystycznych w Polsce. W 178 z nich (49,4 proc.) odnotowano nieprawidłowości.

Takie uchybienia ujawniono >>>

3 z 23
Nieprawidłowości dotyczyły np. zaniżonej wagi oferowanych...
fot. Polska Press

Nierzetelna obsługa konsumentów

Nieprawidłowości dotyczyły np. zaniżonej wagi oferowanych potraw. Kupujący płacili dużo więcej.

4 z 23
Wśród nieprawidłowości stwierdzono, że do przygotowania...
fot. Tomasz Hołod/ Polska Press

Używanie tańszych zamienników

Wśród nieprawidłowości stwierdzono, że do przygotowania dania używano innego składnika, niż wymieniony w menu, np. ser „Fawita” w miejsce sera „Feta”.

Pozostało jeszcze 18 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Prezydent RP w Zakopanem: Mam nadzieję, że uda się dokonać rewitalizacji Nosala

Prezydent RP w Zakopanem: Mam nadzieję, że uda się dokonać rewitalizacji Nosala

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy

Stoisko Dziennika Zachodniego centrum debat na Europejskim Kongresie Gospodarczym

Stoisko Dziennika Zachodniego centrum debat na Europejskim Kongresie Gospodarczym

Zobacz również

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy

Stoisko Dziennika Zachodniego centrum debat na Europejskim Kongresie Gospodarczym

Stoisko Dziennika Zachodniego centrum debat na Europejskim Kongresie Gospodarczym