2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podstawą dobrych śledzi jest ich wcześniejsze moczenie,...
fot. 123rf/lisa870

Bez śledzi nie ma wigilijnego stołu. W oleju, occie lub po kaszubsku. Można zamawiać lub zrobić samemu. Jak odróżnić śledzia od matiasa?

Śledzie w oleju

Podstawą dobrych śledzi jest ich wcześniejsze moczenie, dzięki czemu nie będę aż tak słone. Następnie równomiernie pocięte kawałki układamy w słoiku, przekładamy przyprawami i cebulką, zalewamy olejem i odstawiamy na kilka dni. Opcjonalnie, można je skropić kilkoma kroplami soku z cytryny.

Zobacz również

Szpital w Żorach ma nowe łóżka dla rodziców małych pacjentów

NOWE
Szpital w Żorach ma nowe łóżka dla rodziców małych pacjentów

Na przejściu dla pieszych w Brzeszczach samochód potrącił 12-latkę

Na przejściu dla pieszych w Brzeszczach samochód potrącił 12-latkę

Polecamy

Auta elektryczne. Parkowanie elektryków w garażach. Są nowe wytyczne. Będzie drożej?

Auta elektryczne. Parkowanie elektryków w garażach. Są nowe wytyczne. Będzie drożej?

Transport broni dla Izraela wstrzymany. To sygnał ostrzegawczy od USA

Transport broni dla Izraela wstrzymany. To sygnał ostrzegawczy od USA

Obawa o eskalację wojny. Libańscy terroryści ogłosili masową mobilizację

Obawa o eskalację wojny. Libańscy terroryści ogłosili masową mobilizację