
Na zdjęciu wspólniczki w biznesie - Grażyna Woźniczka i Majka Szura z biura Polka Travel.

Deska serów od dziedzica. To pyszne sery sandomierskie podpuszczkowe - krowie, nie zawierają konserwantów. To jeden z serów z serowarni mieszczącej się w Drygulcu koło Sandomierza. Wytwarza je rodzinna firma Sery Sandomierskie państwa Jadwigi i Mariusza Małkiewiczów.

Przepyszna i typowo polska śliwka z czekoladą, tym razem w postaci konfitury, została przygotowana zgodnie ze świetokrzyską tradycyjną, domową recepturą. Ma delikatną, kremową konsystencję. Doskonale smakuje z pieczywem lub jako dodatek do ciast i deserów. To produkt z Szydłowa z firmy pani Agnieszka Baxter

Świętokrzyskie sery kozie - wyróżniają się znakomitym naturalnym smakiem. Produkt, który ze względu na walory odżywcze i zdrowotne bije rekordy popularności wśród konsumentów. Wytwarza je kilka manufaktur na terenie województwa świętokrzyskiego. Te pochodzą z gospodarstwa Kwaśne Wiśnie z Wodzisławia w powiecie jędrzejowskim