9 z 12
Żółtka jajek dodają pączkom bogatego smaku i koloru. Zawarte...
fot. Krystian Dobuszyński

Żółtka jajek dodają pączkom bogatego smaku i koloru. Zawarte w żółtkach lecytyny emulgują tłuszcz, co sprawia, że ciasto jest bardziej gładkie i jednolite.

10 z 12
Świeże drożdże są tradycyjnie używane do pączków, ponieważ...
fot. Krystian Dobuszyński

Świeże drożdże są tradycyjnie używane do pączków, ponieważ nadają im charakterystyczny smak i aromat. Drożdże powodują fermentację ciasta, dzięki czemu pączki rosną i są puszyste.

11 z 12
Najlepsza do pączków jest mąka pszenna typ 500 lub 550,...
fot. Krystian Dobuszyński

Najlepsza do pączków jest mąka pszenna typ 500 lub 550, która ma odpowiednią zawartość glutenu. Gluten nadaje ciastu elastyczność i sprężystość, co jest kluczowe dla puszystych pączków.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Jesteśmy w okresie przedwojennym. Cyberczołgi są tuż za rogiem

Jesteśmy w okresie przedwojennym. Cyberczołgi są tuż za rogiem

Atom niezbędny dla bezpieczeństwa i taniej energii. "To szansa dla regionu"

Atom niezbędny dla bezpieczeństwa i taniej energii. "To szansa dla regionu"

Polecamy

Jesteśmy w okresie przedwojennym. Cyberczołgi są tuż za rogiem

Jesteśmy w okresie przedwojennym. Cyberczołgi są tuż za rogiem

Węgiel odchodzi, a Śląsk rośnie – na EKG o energetycznych przemianach regionu

Węgiel odchodzi, a Śląsk rośnie – na EKG o energetycznych przemianach regionu

Coraz śmielej wchodzą na rynek. Mają plan na małe miasta w Polsce

Coraz śmielej wchodzą na rynek. Mają plan na małe miasta w Polsce