To będzie największa piekarnia w Małopolsce. Aż 15 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni! [ZDJECIA, WIDEO] 9.02

Lech Klimek
Lech Klimek
Największa piekarnia w Małopolsce powstaje w Wojniczu
Największa piekarnia w Małopolsce powstaje w Wojniczu UZELER ARTS - Tulicki [/amp/] Książkiewicz
Udostępnij:
Historia Piekarni Gala oficjalnie rozpoczęła się już prawie 80 lat temu w malowniczo położonej miejscowości Bobowa w powiecie gorlickim. Teraz robią krok dalej i w Wojniczu pod Tarnowem budują największą w południowej Polsce piekarnię o powierzchni 15 tysięcy metrów kwadratowych.

Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE

Skala jest taka, że gdyby przykryć dachem dwa gorlickie rynki to i tak byłoby za mało. Wielkość inwestycji nie zmienia faktu, że chleb, jaki tam będzie powstawał, w niczym nie będzie się różnił od tego, jaki teraz znamy z bobowskiej piekarni.

Nowa piekarnia w Wojniczu to nie tylko rekordowa powierzchnia, ale też nowe miejsca pracy. Firma już szuka pracowników.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Rybacki: inflacja w sierpniu osiągnie szczyt, potem będzie spadać

Materiał oryginalny: To będzie największa piekarnia w Małopolsce. Aż 15 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni! [ZDJECIA, WIDEO] 9.02 - Gazeta Krakowska

Komentarze 5

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

E
Ehh
Ze jest zapotrzebowanie na coś takiego.W dobie działania dużych piekarni, piekarni rodzinnych, piekarni rzemieślniczych, czy całkiem dostępnych wypiekaczy domowych...
:D
6 lutego, 15:14, jan nowak:

Ja z góry za te wypieki dziękuję. W komunie też były molochy i do dnia dzisiejszego straszą. Taki moloch nie może robić smacznego i zdrowego pieczywa. Amen

Tak, bo chleb, który przynosisz z "Lidla" -- czy tam innej "Biedronki" -- został upieczony w "małej, osiedlowej piekarni"... jasne.

G
Gość
Za chwilę przeczytamy, że inwestor tej piekarni nie przewidział 400% podwyżki cen gazu i energii elektrycznej i musi zamknąć interes.
T
Treo
Chleb z fabryki. To jest to czego potrzebują mieszkańcy Małopolski.
j
jan nowak
Ja z góry za te wypieki dziękuję. W komunie też były molochy i do dnia dzisiejszego straszą. Taki moloch nie może robić smacznego i zdrowego pieczywa. Amen
Więcej informacji na stronie głównej Strefa Biznesu
Dodaj ogłoszenie