1 z 4
Przewijaj galerię w dół

fot. Wojciech Wojtkielewicz / Polska Press
Wyżywienie zapewniane przez organizatorów wypoczynku rzadko gwarantuje elastyczność polegającą np. na śniadaniu o 5.00 rano, by ruszyć na wczesną wycieczkę lub możliwość rezygnacji ze śniadania, by posilić się po drodze.
2 z 4

fot. Krystian Dobuszyński / Polska Press
Paragony grozy zrobiły swoje i Polacy w tym roku myślą o urlopach w miejscach umożliwiających przygotowywanie posiłków we własnym zakresie.
3 z 4

fot. Paweł Wiśniewski / Polska Press
Większość Polaków podczas wakacyjnych wojaży preferuje szwedzki stół (43,1 proc.), ewentualnie dwa-trzy dania do wyboru (29,2 proc.). Dania serwowane, czyli podawane przez kelnera do stołu, bez możliwości wyboru spośród wielu propozycji, wybrałby co piąty rodak (18,1 proc.).