61 z 81
Zagrożenie:...
fot. www.gov.pl

Mąka z toksyną wycofana ze sprzedaży

Zagrożenie:
W wyniku badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono wyższy niż dopuszczalny poziom ochratoksyny A w partii mąki żytniej typ 720.

Ochratoksyna A jest toksyną wytwarzaną przez grzyby rodzaju Aspergillus i Penicillium, która ma szkodliwe działanie na zdrowie człowieka.

Na podstawie oceny ryzyka przygotowanej przez ekspertów z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego uznano, że spożycie produktu o podanym numerze partii może stwarzać ryzyko dla zdrowia konsumentów.

Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt: Szczepanki Mąka żytnia typ 720, masa netto 1kg

Numer partii: 21.12.2024 10:30:30 C/L1

Data minimalnej trwałości: 21/12/2024

Producent: Młyny Szczepanki Sp. z o.o., Szczepanki 3, 86-320 Łasin

Działania podjęte przez przedsiębiorcę i organy urzędowej kontroli:
Producent niezwłocznie podjął działanie w celu wycofania z obrotu partii, w której stwierdzono przekroczenie zgodnie z obowiązującymi w Zakładzie procedurami.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofania kwestionowanej partii produktu.

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

62 z 81
Zagrożenie:...
fot. www.gov.pl

Mąka z toksyną wycofana ze sprzedaży

Zagrożenie:
W wyniku badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono wyższy niż dopuszczalny poziom ochratoksyny A w partii mąki żytniej typ 720.

Ochratoksyna A jest toksyną wytwarzaną przez grzyby rodzaju Aspergillus i Penicillium, która ma szkodliwe działanie na zdrowie człowieka.

Na podstawie oceny ryzyka przygotowanej przez ekspertów z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego uznano, że spożycie produktu o podanym numerze partii może stwarzać ryzyko dla zdrowia konsumentów.

Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt: Szczepanki Mąka żytnia typ 720, masa netto 1kg

Numer partii: 21.12.2024 10:30:30 C/L1

Data minimalnej trwałości: 21/12/2024

Producent: Młyny Szczepanki Sp. z o.o., Szczepanki 3, 86-320 Łasin

Działania podjęte przez przedsiębiorcę i organy urzędowej kontroli:
Producent niezwłocznie podjął działanie w celu wycofania z obrotu partii, w której stwierdzono przekroczenie zgodnie z obowiązującymi w Zakładzie procedurami.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofania kwestionowanej partii produktu.

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

63 z 81
Zagrożenie:...
fot. www.gov.pl

Mąka z toksyną wycofana ze sprzedaży

Zagrożenie:
W wyniku badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono wyższy niż dopuszczalny poziom ochratoksyny A w partii mąki żytniej typ 720.

Ochratoksyna A jest toksyną wytwarzaną przez grzyby rodzaju Aspergillus i Penicillium, która ma szkodliwe działanie na zdrowie człowieka.

Na podstawie oceny ryzyka przygotowanej przez ekspertów z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego uznano, że spożycie produktu o podanym numerze partii może stwarzać ryzyko dla zdrowia konsumentów.

Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt: Szczepanki Mąka żytnia typ 720, masa netto 1kg

Numer partii: 21.12.2024 10:30:30 C/L1

Data minimalnej trwałości: 21/12/2024

Producent: Młyny Szczepanki Sp. z o.o., Szczepanki 3, 86-320 Łasin

Działania podjęte przez przedsiębiorcę i organy urzędowej kontroli:
Producent niezwłocznie podjął działanie w celu wycofania z obrotu partii, w której stwierdzono przekroczenie zgodnie z obowiązującymi w Zakładzie procedurami.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofania kwestionowanej partii produktu.

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

64 z 81
Zagrożenie:...
fot. www.gov.pl

Mąka z toksyną wycofana ze sprzedaży

Zagrożenie:
W wyniku badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono wyższy niż dopuszczalny poziom ochratoksyny A w partii mąki żytniej typ 720.

Ochratoksyna A jest toksyną wytwarzaną przez grzyby rodzaju Aspergillus i Penicillium, która ma szkodliwe działanie na zdrowie człowieka.

Na podstawie oceny ryzyka przygotowanej przez ekspertów z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego uznano, że spożycie produktu o podanym numerze partii może stwarzać ryzyko dla zdrowia konsumentów.

Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt: Szczepanki Mąka żytnia typ 720, masa netto 1kg

Numer partii: 21.12.2024 10:30:30 C/L1

Data minimalnej trwałości: 21/12/2024

Producent: Młyny Szczepanki Sp. z o.o., Szczepanki 3, 86-320 Łasin

Działania podjęte przez przedsiębiorcę i organy urzędowej kontroli:
Producent niezwłocznie podjął działanie w celu wycofania z obrotu partii, w której stwierdzono przekroczenie zgodnie z obowiązującymi w Zakładzie procedurami.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofania kwestionowanej partii produktu.

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

Pozostało jeszcze 16 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy

Stoisko Dziennika Zachodniego centrum debat na Europejskim Kongresie Gospodarczym

Stoisko Dziennika Zachodniego centrum debat na Europejskim Kongresie Gospodarczym

Węgiel odchodzi, a Śląsk rośnie – na EKG o energetycznych przemianach regionu

Węgiel odchodzi, a Śląsk rośnie – na EKG o energetycznych przemianach regionu

Zobacz również

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy

Stoisko Dziennika Zachodniego centrum debat na Europejskim Kongresie Gospodarczym

Stoisko Dziennika Zachodniego centrum debat na Europejskim Kongresie Gospodarczym