
Co jedzą turyści?
W Zakopanem przekrój knajp jest duży, można znaleźć pizzerie, fast foody i lokalne karczmy. Każdy znajdzie coś dla siebie. Jedni wybiorą frytki z dodatkami, drudzy postawią na góralską kwaśnicę i placka po zbójnicku. Za porządne regionalne danie trzeba liczyć ok. 40 złotych.

Czas na przekąski
Oprócz dań obiadowych, wielu z nas stawia na urlopie na przekąski. Najwięcej za gofry zapłacimy na Krupówkach, tam ceny to nawet 18 złotych za gofra ze śmietaną i owocami. W mniej obleganych punktach można dostać przekąskę za rozsądną cenę.

Lody dla ochłody
Nie ma lata bez lodów. W Zakopanem za gałkę ochładzającego deseru zapłacimy średnio 5 złotych.

Pora na zwiedzanie
Szlaki górskie są oblegane przez turystów. Ci, którzy przebywają w Zakopanem, z chęcią wybierają się na Giewont, Gubałówkę lub w okolice Morskiego Oka.