5 z 9

fot. Krystian Dobuszyński/ Polska Press
Trendem są obecnie tak zwane małe przyjemności. Chętnie kupujemy mniejsze ilości słodyczy, ale za to uważnie, doceniając ich jakość, czysty skład a przede wszystkim smak.
6 z 9

fot. Szymczak Krzysztof/ Polska Press
Dzięki tak szerokiej ofercie można sobie swobodnie pozwolić na małe szaleństwa i odstępstwa od mlecznego kanonu.
7 z 9

fot. Łukasz Kaczanowski/ Polska Press
Choć deklaratywnie wolimy wszystko co zdrowe, to w rzeczywistości chętniej decydujemy się na to, co nie tylko zdrowe, ale i pyszne.
8 z 9

fot. Szymon Starnawski/ Polska Press
Kolejny aspekt, który nie sposób pominąć w kontekście trendów, to proekologiczne podejście producentów. Konsumenci coraz uważniej przyglądają się dziś etykietom kupowanych produktów i pytają o etyczne i ekologiczne aspekty produkcji.