
Przed rewolucją: Odnowa
Po rewolucji: Chleb i sól
Miasto: Bochnia
Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler w Bochni odbyły się w marcu 2014 roku w pizzerii „Odnowa” przy u. Białej. Gessler zaproponowała zmianę nazwy na „Chleb i Sól”. Rewolucja była burzliwa. Znana restauratorka narzekała na panujący w kuchni nieporządek i nieświeże produkty, z których przygotowywano pizzę oraz inne dania. Negatywną bohaterką została jednak jedna z kelnerek - skonfliktowana z resztą pracowników i właścicielką. Dziewczyna krótko po programie przestała tam pracować, a właścicielka restauracji złożyła nawet w jej sprawie zawiadomienie do prokuratury.

Chleb i sól
Ostatecznie finał rewolucji był jednak udany. W menu pojawiła się m.in. zupa pomidorowa na cielęcinie z lanymi kluskami, kiełbasa biała z cebulką, kaszanka na plastrach boczku, cebuli, z jabłkiem i musztardą rosyjską oraz szeroki wybór kanapek typu ciabatta. Lokalowi przybyło gości. Pizzeria „Chleb i Sól” działała w starym miejscu przez kilka miesięcy, potem przeniosła się na ul. Węgierską. Obecnie lokal jest już zamknięty.

Przed rewolucją: Zośka
Po rewolucji: Zośka
Miasto: Zakopane
Zakopane i restauracja Zośka gościły Kuchenne Rewolucje TVN w styczniu 2014. Magda Gessler od początku narzekała: - Kapusta jest niedokiszona, buraki śmierdzą pleśnią. To wszystko jest pędzlowane wędzonką. Dzisiaj nie będziemy gotować.

Zośka
Restauratorka zaproponowała nowy wystrój i nowe menu. Nazwa - restauracja Zośka - pozostała. Ale gościom odmieniony lokal zupełnie nie przypadł do gustu. Po wizycie Magdy Gessler restauracja została zamknięta.