Kuchenne Rewolucje w Bydgoszczy. Restauracja Dzikowisko - oto menu i ceny. Magda Gessler odmieniła tę restaurację

OPRAC.:
Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Wideo
od 16 lat
Kuchenne Rewolucje w Bydgoszczy. Po raz pierwszy do Bydgoszczy przyjechała Magda Gessler z programem "Kuchenne Rewolucje". Znana bydgoszczanom restauracja zmieniła nazwę, wystrój i menu. Zobacz teraz, jaka restauracja w Bydgoszczy przeszła Kuchenne Rewolucje pod okiem Magdy Gessler.

Spis treści

Kuchenne Rewolucje w Bydgoszczy. Tę restaurację w Bydgoszczy odwiedziła Magda Gessler

"Kuchenne rewolucje" Magdy Gessler cieszą się niesłabnącą popularnością wśród widzów TVN. Popularna restauratorka Magda Gessler już od 13 lat przemierza Polskę i doradza właścicielom lokali gastronomicznych.

"Kuchenne rewolucje" swoją premierę miały w marcu 2010 roku. Od tego czasu powstało już 26 serii programu, w którym Magda Gessler pomaga właścicielom upadających restauracji.

Magda Gessler przeprowadzała już "Kuchenne Rewolucje" w wielu lokalach w Kujawsko-Pomorskiem, jednak dopiero w październiku 2023 roku po raz pierwszy program dotarł do Bydgoszczy.

Ta restauracja w Bydgoszczy przeszła Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler

Przez wiele lat w stylowym budynku przy ul. Fredry 1 (naprzeciw hotelu Brda) w Bydgoszczy działała restauracja Dolce Vita. Jej specjalnością była kuchnia włoska. Restauracja została przejęta w 2019 roku a nowi właściciele utworzyli restaurację Orso Nero, również serwującą dania kuchni włoskiej. Orso Nero zamknięto w marcu 2023 roku a w czerwcu 2023 roku otworzyła się przy ul. Fredry 1 nowa restauracja - Gusto Kuchnia & Wino. Wcześniej - od 2015 roku - lokal ten funkcjonował przy ul. Gdańskiej 55 jako Gusto Bistro & Catering.

Właściciele restauracji Gusto Bistro & Catering - Anna i Jakub Micianiec - zmienili więc lokalizację i postawili na nową jakość a mocnym akcentem były potrawy przyrządzane w specjalnym piecu opalanym węglem drzewnym. Okazało się jednak, że restauracji Gusto Bistro & Catering przyda się pomoc.

We wtorek, 10 października 2023 roku, restaurację Gusto Kuchnia & Wino odwiedziła Magda Gessler, która przeprowadziła pierwsze w Bydgoszczy "Kuchenne rewolucje".

Efekty "Kuchennych rewolucji" w Bydgoszczy można podziwiać i sprawdzać od 18 października - właśnie tego dnia restauracja Gusto Kuchnia & Wino przy ul. Fredry 1 oficjalnie rozpoczęła swoją działalność pod nową nazwą - Dzikowisko.

Tradycyjnie na zakończenie Kuchennych Rewolucji odbyła się uroczysta kolacja. Zaproszeni goście odwiedzili Dzikowisko w piątek 13 października. Czy ta data okazała się szczęśliwa dla właścicieli dawnej restauracji Gusto Kuchnia & Wino? Opinie gości zaproszonych na uroczystą kolację wieńczącą Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler były bardzo optymistyczne:
- "Nowe menu to prawdziwy ogień!"
- "Szef kuchni i właściciel w jednym, Jakub Micianiec, stanął na wysokości zadania."
- "Byłam, widziałam i smakowałam. Przepyszne jedzonko. Dziczyzna pierwsza klasa."
- "Dziczyzna w rewelacyjnym wydaniu, w końcu na mapie Bydgoszczy. Dzikowisko to super miejsce."
- "Nowe dania są przepyszne i wyjątkowe - nigdy nie jedliśmy czegoś podobnego!"

Emisja programu "Kuchenne rewolucje" z Bydgoszczy 7 marca 2024 roku o godzinie 21:35 na antenie TVN.

Restauracja Dzikowisko w Bydgoszczy - menu, ceny

W menu restauracji Dzikowisko, która przeszła Kuchenne Rewolucje pod okiem Magdy Gessler, znaleźć można tradycyjne potrawy w nowej odsłonie. Króluje dziczyzna oraz grzyby.

W karcie są oczywiście dania Magdy Gessler:

  • sałatka jarzynowa z chlebem własnego wypieku - 21 zł
  • dziki rosół z grzybowymi naleśnikami - 28 zł
  • bigos z dziczyzny w liściu kapusty z chlebem i masłem - 42 zł
  • kotlet z dzika panierowany w orzechach laskowych z tłuczonymi ziemniakami na ogniu ze skwarkami i konfiturą z buraków - 68 zł
  • sałatka Dzikowisko - 32 zł
  • beza ze śliwkami - 36 zł

Prócz tego w restauracji Dzikowisko dużą popularnością cieszy się tatar wołowy (48 zł), śledź a'la Napoleon wg Magdy Gessler (29 zł), żurek (26 zł), myśliwska gulaszowa (28 zł), zrazy z dzika (59 zł), gulasz z jelenia (58 zł), pierogi z dziczyzną (42 zł za 8 sztuk) a na deser kruszonka z jabłkami (29 zł).

To Cię może też zainteresować

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Kuchenne Rewolucje w Bydgoszczy. Restauracja Dzikowisko - oto menu i ceny. Magda Gessler odmieniła tę restaurację - Gazeta Pomorska

Wróć na strefabiznesu.pl Strefa Biznesu