9 z 12
Żółtka jajek dodają pączkom bogatego smaku i koloru. Zawarte...
fot. Krystian Dobuszyński

Żółtka jajek dodają pączkom bogatego smaku i koloru. Zawarte w żółtkach lecytyny emulgują tłuszcz, co sprawia, że ciasto jest bardziej gładkie i jednolite.

10 z 12
Świeże drożdże są tradycyjnie używane do pączków, ponieważ...
fot. Krystian Dobuszyński

Świeże drożdże są tradycyjnie używane do pączków, ponieważ nadają im charakterystyczny smak i aromat. Drożdże powodują fermentację ciasta, dzięki czemu pączki rosną i są puszyste.

11 z 12
Najlepsza do pączków jest mąka pszenna typ 500 lub 550,...
fot. Krystian Dobuszyński

Najlepsza do pączków jest mąka pszenna typ 500 lub 550, która ma odpowiednią zawartość glutenu. Gluten nadaje ciastu elastyczność i sprężystość, co jest kluczowe dla puszystych pączków.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Local Trends. Bezpieczeństwo w wielu odsłonach  priorytetem Europy

Local Trends. Bezpieczeństwo w wielu odsłonach priorytetem Europy

"Konieczne są inwestycje i kształcenie nowych kadr". Zakończył się Local Trends

NASZ PATRONAT
"Konieczne są inwestycje i kształcenie nowych kadr". Zakończył się Local Trends

Polecamy

Tusk na EFNI: Czas na repolonizację polskiej gospodarki

Tusk na EFNI: Czas na repolonizację polskiej gospodarki

Trwają przygotowania do Europejskiego Kongresu Gospodarczego przy MCK w Katowicach

Trwają przygotowania do Europejskiego Kongresu Gospodarczego przy MCK w Katowicach

"Konieczne są inwestycje i kształcenie nowych kadr". Zakończył się Local Trends

NASZ PATRONAT
"Konieczne są inwestycje i kształcenie nowych kadr". Zakończył się Local Trends