Dania Kurta Schellera zjemy w Pizzerii Koralowa w Morawicy
Aromatyczne zupy, pyszne pierogi, wspaniale doprawione mięsa i wiele, wiele innych. Kuchnia ma być przede wszystkim smaczna jak u mamy. Szefowa kuchni, która szkoli się u samego Kurta Schellera podkreśla, że sekret tkwi w odpowiednim doprawieniu potraw oraz kompozycji, która zadowoli najbardziej wybredne podniebienia.
- Dania obiadowe serwujemy od poniedziałku do piątku w godzinach od 10 do 15. Są to tradycyjne dania kuchni polskiej przygotowywane przez nasza szefową kuchni, która jest uczennicą Kurta Schellera – mówi Patrycja Gulińska, właścicielka pizzerii Koralowa.
W czym tkwi zatem sekret tych pysznych dań. - Przede wszystkim w odpowiednim doprawianiu. Dzięki niemu mięso ma swój wyjątkowy smak. Poza tym, danie musi być odpowiednio skomponowane, by wszystkie dodatki ze sobą jak najlepiej współgrały – mówi Kasia, szefowa kuchni.
W Tłusty Czwartek do każdego dania dodawany był pączek również wykonany przez szefową kuchni.
Warto dodać, że Koralowa bazuje na świeżych produktach od lokalnych dostawców. To wielki atut tego miejsca.
Zobaczcie galerię zdjęć z Pizzerii Koralowa