4 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Wśród tych najbardziej podatnych na zawartość szkodliwych...
fot. Aneta Żurek / Polska Press

Już 70 proc. polskich klientów chętnie dopłaci za jakość bio. Które produkty chcemy w wersji eko mniej kierując się ceną?

Wśród tych najbardziej podatnych na zawartość szkodliwych składników znajdują się przede wszystkim zielone liście, w tym popularne szpinak, jarmuż czy sałata. Takie właściwości mają także ziemniaki, seler naciowy czy papryka. Wśród owoców nieekologicznych szczególnie duże ryzyko pozostałości środków ochrony niesie ze sobą zakup konwencjonalnych truskawek, nektarynek, wiśni, jabłek, gruszek czy pomidorów.

Zobacz również

Śląsk ograł Radomiaka i został liderem Ekstraklasy! Tylko na jak długo?

Śląsk ograł Radomiaka i został liderem Ekstraklasy! Tylko na jak długo?

Bieg dla Pszczół w Gomunicach. Jest nowy rekord trasy i nagrody dla zwycięzcy! FOTO

Bieg dla Pszczół w Gomunicach. Jest nowy rekord trasy i nagrody dla zwycięzcy! FOTO

Polecamy

Ukraina ma związane ręce, jeśli chodzi o atakowanie Rosjan. Jak to możliwe?

Ukraina ma związane ręce, jeśli chodzi o atakowanie Rosjan. Jak to możliwe?

PFR żąda zwrotu subwencji od przedsiębiorców

PFR żąda zwrotu subwencji od przedsiębiorców

Coraz więcej kobiet boryka się z wypaleniem zawodowym

Coraz więcej kobiet boryka się z wypaleniem zawodowym