Co jeść, żeby czuć się dobrze? Które produkty wspierają zdrowie i odporność? [GALERIA]
MB
Opracowanie:
146 kilogramów- tyle wynosi minimalna ilość warzyw i owoców, jaką dorosły człowiek powinien zjadać w ciągu całego roku. Warzywa i owoce są bogatym źródłem antyoksydantów, chroniących komórki przed uszkodzeniami i mających również działanie antynowotworowe. Do tego szereg witamin, składników mineralnych. Warto o tym pamiętać podczas, przypadającego na 15 października, Międzynarodowego Dnia Owoców i Warzyw ustanowionego przez Organizację Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa.
Podaj powód zgłoszenia
G
Nie mam czasu gotować, a zależy mi na zdrowym odżywianiu, więc zamawiam catering dietetyczny blue i mam pełnowartościowe, odpowiednio zbilansowane posiłki na każdy dzień. Sezonowe owoce i warzywa są smacznie podane, świeże i wzmacniają naturalną odporność organizmu.