Spis treści
W pobliskiej restauracji, firmowej sali konferencyjnej, a niekiedy wyjazdowo z noclegiem w hotelu - tak polskie firmy, zarówno małe, jak i średnie oraz duże organizują spotkania świąteczne dla pracowników. Sezon służbowych wigilii rozpoczyna się, a jeśli ktoś jeszcze takiej nie zorganizował, ma na to ostatni moment.
Firma cateringowa dowiezie świąteczne dania do firmy
Najtańszą opcją jest zorganizowanie pracowniczej wigilii na miejscu w firmie. Wystarczy zarezerwować salę konferencyjną i zamówić poczęstunek. Ile kosztuje przed Bożym Narodzeniem 2024?
Łódzkie bistro proponuje wigilię firmową w swoim lokalu w cenie od 150 zł lub catering z dostawą lub odbiorem osobistym od 50 zł za osobę. „Nasz zespół kucharzy przeniesie Państwa klientów oraz pracowników w czasy dzieciństwa, smak naszych obiadów dzięki starannie wyselekcjonowanym produktom od regionalnych producentów jest niepowtarzalny”, zachęca.
Firma cateringowa z Warszawy na początku grudnia zachęca jeszcze do składania zamówień na „wspaniałe, tradycyjne dania świąteczne. Można wybrać z szerokiego świątecznego menu, np.
pierogi z kapustą i grzybami 23 zł/0,5 kg,
barszcz z uszkami 1l/16 szt. 34 zł,
krokiety z kapustą 24 zł/0,5 kg,
bigos z grzybami 15 zł/200 g
ryba po grecku 17 zł/200 g,
śledź z cebulą 200 g/16 zł
deska mięs pieczonych 38 zł/0,5 kg,
makowiec 36 zł/0,5 kg,
sernik 51 zł/0,5 kg
Wigilia firmowa w hotelu lub restauracji będzie droższa
Hotel ze SPA w województwie kujawsko-pomorskim jest gotów przygotować kolację wigilijną od 100 zł netto za osobę. Jeśli pracodawca zdecyduje się na nocleg, koszt w pokoju 2-osobowym to 280 zł netto za osobę. W wariancie za 100 zł/os. pojawia się: barszcz z uszkami, karp smażony z gołąbkiem z puree z grzybami, sernik z łezką, kompot z suszu, woda. Jest także bogatsza wersja za 150 zł.
Restauracja z województwa śląskiego proponuje menu na spotkanie świąteczne dla firm za 180 lub 220 zł/os.
Tańszy pakiet zawiera napoje gorące: kawa latte macchiato, cappuccino, espresso, flat white, caffe nero, wybór herbat, sok pomarańczowy, sok jabłkowy, woda mineralne. Co do jedzenia? Zupa (jedna z 3 do wyboru), np. barszcz czerwony z pasztecikami z kapustą i grzybami lub z uszkami, II danie (2 pozycje do wyboru) np.: dzwonki z karpia z masłem i ziemniakami, kapusta zasmażana, dorsz smażony z masłem i ziemniakami, kapusta zasmażana, deska pierogów ruskich i z kapustą i grzybami, gołąbki z kaszą i grzybami z kapusty włoskiej.
Do tego do wyboru 5 przystawek, np. śledź w oleju, sałatka jarzynowa, pieczony pasztet ze śliwkami, rolada łososiowa; deska serów, pieczywo, masło i ciasta.
