Smak kawy zbożowej pamiętamy z dzieciństwa i wracając do niego jesteśmy szczęśliwi. Dodatkowo, posiada ona wiele właściwości prozdrowotnych, o których nie należy zapominać. Doskonale nawadnia, rozgrzewa, dostarczając przy tym niewiele kalorii oraz nie zawiera pobudzającej kofeiny – dzięki czemu można ją pić bez ograniczeń.
Aby zapobiec niedoborom magnezu wystarczy wprowadzić małe zmiany w sposobie odżywiania. Jakie? Małą czarną, który wypłukuje magnez zamienić na kawę zbożową z magnezem.
- Inka jest również naturalnym źródłem witaminy B6, która jest niezbędna do prawidłowego wchłaniania magnezu. – Dlatego dla wszystkich osób chcących zadbać o swoje zdrowie idealnym rozwiązaniem jest spożywanie kawy zbożowej Inka Magne, wzbogaconej o magnez. Jako wielką zaletę spożywania kawy zbożowej z magnezem, należy wymienić idealne połączenie witaminy B6 (którą dostarczamy podczas picia kawy zbożowej) oraz magnezu – składniki te doskonale na siebie oddziaływują, sprawiając, że są lepiej wchłaniane do organizmu − zaleca Agnieszka Piskała, dietetyczka, ambasadorka kawy zbożowej Inka.
Czas przesilenia jesiennego to trudny okres dla wielu osób. Znaczne ochłodzenie oraz krótsze dni powodują, że nasze samopoczucie znacznie się pogarsza. To samo odnosi się do naszego zdrowia, które w tym okresie wystawione jest na nie lada próbę. Jak sprawić by jesienią zachować wewnętrzną równowagę?
Odpowiedź to odpowiednio zbilansowana dieta. Niby oczywiste, ale nie zawsze pamiętamy o rozsądnym odżywianiu. A w okresie jesiennym, przejściowym, tak trudnym dla naszego organizmu powinniśmy zwracać szczególną uwagę na to, co jemy – zauważa Agnieszka Piskała, najbardziej opiniotwórcza dietetyczka w Polsce. Sprawdźmy, co powinno znajdować się w naszym jadłospisie, aby jesienna aura obeszła się z nami łagodnie.