Dlaczego żywność z Podlasia jest tak bardzo ceniona?
Przede wszystkim są to wyroby oparte na lokalnych, naturalnych produktach, a ponadto w znakomitej większości przygotowywane w tradycyjny sposób.
Najlepsze kiszonki na Podlasiu. Dlaczego warto je jeść?
ZOBACZ TAKŻE: Najlepsi producenci wędlin z województwa podlaskiego
Te produkty są chronione certyfikatami, a także zdobywały nagrody i wyróżnienia w różnych konkursach. Nic więc dziwnego, że są pożądane przez klientów z całej Polski.
Obecnie jest sezon na kiszonki, a o ich wartościach odżywczych i prozdrowotnych nikogo nie trzeba przekonywać. Oto tylko niektóre korzyści płynąca ze spożywania kiszonek:
- zwiększają odporność
- obniżają poziom cholesterolu
- chronią przed pogorszeniem wzroku
- hamują proces starzenia
- obniżają poziom cukru
- zmniejszają ryzyko chorób serca i nowotworów
- są źródłem probiotyków i prebiotyków
Jak się okazuje polecanych producentów kiszonek w województwie podlaskim jest sporo.
PRZECZYTAJ TAKŻE: Najlepsze sery w Podlaskiem. Oto producenci, którzy są liderami w regionie
Najlepsi producenci kiszonych ogórków, kapusty, czy świeżych pomidorów w Podlaskiem
Przedstawiamy podlaskich producentów warzyw i przetworów warzywnych, którzy trafili na listę Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego.
Szczegóły w galerii poniżej. Tam też jest informacja gdzie te produkty można kupić.
