Karol Okrasa w Kielcach. Wiemy co będzie produkował znany kucharz

IMO
ZOOM
Zastawa stołowa i elementy dekoracji wnętrz - wiadomo już, czym Karol Okrasa, znany kucharz i prezenter programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, będzie zajmował się w Kielcach.

W czerwcu informowaliśmy na naszych łamach o tym, że Karol Okrasa zamierza stworzyć własną działalność w Kieleckim Parku Technologicznym. Plany się krystalizują. Jak poinformował nas Szymon Mazurkiewicz, dyrektor Parku, 1 września zawarto umowę ze znanym kucharzem i jego wspólnikiem z Kielc. - Panowie zagospodarowali przestrzeń produkcyjno-magazynową o powierzchni 400 metrów kwadratowych w budynkach Oulu. Zajmą się produkcją zastawy stołowej z łupka importowanego z Dolnego Śląska i Hiszpanii. Przyznaję, że jest ona kapitalna. Oprócz tego w planach jest wytwarzanie elementów wystroju wnętrz ze wspomnianego kamienia oraz materiałów, pochodzących z regionu świętokrzyskiego - zdradza Szymon Mazurkiewicz.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Komentarze 9

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość

OCH KAROL !

N
Noe

Też wybrał sobie miejsce  na rozkręcenie biznesu, jakby brakowało  innych miejsc na hale produkcyjne w regionie Świętokrzyskim.

P
PAWEL

I TE ZĘBY!!! CIEKAWE ILE ZA NIE ZAPŁACIŁ? KOLEJNY PAJAC TELEWIZYJNY.

f
frooz
W dniu 09.09.2016 o 14:51, Gość napisał:

I miękka, i mokra.Mało elokwentny jestem, więc starałem się zmieścić moją krytykę w jednym zdaniu :P

I ja chciałem się dzisiaj napić wody.I gdy tak patrzyłem jak spływa do szklanki...spojrzała na mnie z wyrzutem.Zrobiło mi się głupio i odszedłem od kranu.

G
Gość

I miękka, i mokra.

Mało elokwentny jestem, więc starałem się zmieścić moją krytykę w jednym zdaniu :P

L
Leelum
W dniu 09.09.2016 o 14:42, Gość napisał:

Piłem dzisiaj wodę. Rozczarowanie - była... mokra!

Miejmy nadzieję, że równie miękka, co mokra ;-)

L
Leelum
W dniu 09.09.2016 o 13:56, smakuś napisał:

Początkowo kucharzenie Okrasy było ciekawe i dość inspirujące.Gdy jednak zaczął filozofować i przeinaczać tradycyjne potrawy,dla mnie,stał się kiepskim kucharczyną i w dodatku lichym celebrytą.Przygotowanie potraw w Polsce to bardzo odpowiedzialna sprawa na której można się bardzo przewieźć i skończyć na bruku.Tak też postąpił p.Okrasa udziwniając tradycyjne nasze potrawy - nikt mnie nie przekona że np. drób duszony w sianie jest smaczny;spróbowałem więc wiem , bezpowrotnie zmarnowałem  dorodną tuszkę perliczki.Jako tak wielki znawca kulinarii,niech pokaże jak ugotować smaczny,zdrowy i tani posiłek jarski.Wtedy odzyska u mnie poważanie.

Nasze potrawy to znaczy jakie? Ukraińskie? Zydowskie? Czeskie? Polskie? Ruskie? Ogarnij się smakuś ;-) Gotowanie to ma być przyjemność i eksperymentowanie, a nie sztywne trzymanie się reguł. a żeby eksperymentować - trzeba się znać, bo to nie to samo, co przepis przekazany przez babcię na kartce papieru...  Pozdr.

G
Gość

Piłem dzisiaj wodę. Rozczarowanie - była... mokra!

s
smakuś

Początkowo kucharzenie Okrasy było ciekawe i dość inspirujące.Gdy jednak zaczął filozofować i przeinaczać tradycyjne potrawy,dla mnie,stał się kiepskim kucharczyną i w dodatku lichym celebrytą.

Przygotowanie potraw w Polsce to bardzo odpowiedzialna sprawa na której można się bardzo przewieźć i skończyć na bruku.Tak też postąpił p.Okrasa udziwniając tradycyjne nasze potrawy - nikt mnie nie przekona że np. drób duszony w sianie jest smaczny;spróbowałem więc wiem , bezpowrotnie zmarnowałem  dorodną tuszkę perliczki.

Jako tak wielki znawca kulinarii,niech pokaże jak ugotować smaczny,zdrowy i tani posiłek jarski.Wtedy odzyska u mnie poważanie.

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na strefabiznesu.pl Strefa Biznesu