Wrocławianie kochają precle, nic więc dziwnego, że piekarń z tymi przysmakami jest coraz więcej. We wtorek (15 października) w okolicy Dworca Głównego, na parterze Hotelu Piast, otworzyła się rumuńska piekarnia. Co można tam zjeść i za czym stoi ogromna kolejka? Sprawdźcie.

Nowa piekarnia pod Dworcem Głównym we Wrocławiu
Sieć piekarń Luca, która z marszu podbiła rynek w Rumunii, od jakiegoś czasu działa także w Polsce. Dopiero niedawno lokal pod tym szyldem zawitał do Wrocławia, co oczywiście nie uszło uwadze mieszkańców. Co proponuje rozrastająca się sieć?
Zjemy tam m.in:
- precle,
- bajgle,
- kanapki,
- wypieki na słodko,
- pizzę.
Wszyscy stoją po precle pod dworcem
Okazuje się, że codzienne kolejki, już od otwarcia piekarni, spowodowała promocja lokalu. Klienci mogą otrzymać dwa darmowe produkty, lajkujac profil piekarni na Instagramie. Akcja potrwa do poniedziałku (21. października), więc możemy spodziewać się takich kolejek - w godzinach szczytu - przez najbliższych kilka dni.
- Czekałam w kolejce około pół godziny, bo byłam ciekawa jak smakują ich precle, a skoro już stałam tak długo to kupiłam więcej - mówi pani Paulina, mieszkanka Wrocławia.
Takie kolejki pod dworcem to od kilku dni powszechny widok:
Piekarnia Luca otworzyła się tuż naprzeciwko Dworca Głównego, na ul. Piłsudskiego 98:
