Nowy obiekt powstanie przy ulicy Energetyków, na terenie Radomskiej Podstrefy Tarnobrzeskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Jest to trzeci tego rodzaju przypadek w Radomiu, gdy specjalną strefą ekonomiczną obejmowane są tereny należące do przedsiębiorstw prywatnych.
Budowa już ruszyła, zakończenie prac zaplanowano na pierwszą połowę 2018 roku. Na początek powstanie ubojnia drobiu o powierzchni 16 tysięcy metrów kwadratowych i podoczyszczalnia ścieków. W zakładzie wykorzystane zostaną najbardziej zaawansowane technologie uboju i rozbioru, pozwalające na uzyskanie docelowej wydajności nawet 270 tysięcy sztuk na dobę.
W dalszej kolejności powstaną kolejne dwa zakłady. Wykonawcą jest znana radomska firma Rosa - Bud. Na uroczystość wmurowania kamienia węgielnego zaproszono kilkunastu wójtów i burmistrzów z regionu radomskiego. QFG zamierza bowiem inwestować również w wielu gminach, między innymi w fermy kurze, mieszalnie pasz, wylęgarnie piskląt.
Podczas uroczystości wmurowania kamienia węgielnego pod zakład w Radomiu Jarosław Krzyżanowski, prezes QFG Food stwierdził, że przygotowania do rozpoczęcia inwestycji, dopełnienie formalności, uzyskanie pozwoleń - mimo wsparcia władz samorządowych oraz Agencji Rozwoju Przemysłu - trwały prawie cztery lata.
