1 z 23
Przewijaj galerię w dół
– Jest gorzej niż się spodziewaliśmy. Prawie połowa...
fot. Wojciech Matusik/ Polska Press

Co drugi restaurator popełniał błędy

– Jest gorzej niż się spodziewaliśmy. Prawie połowa restauratorów w rejonach turystycznych popełnia błędy – poinformowano.

2 z 23
Skontrolowano 360 placówek gastronomicznych w...
fot. Szymon Starnawski/ Polska Press

IH przedstawiła wyniki kontroli

Skontrolowano 360 placówek gastronomicznych w miejscowościach turystycznych w Polsce. W 178 z nich (49,4 proc.) odnotowano nieprawidłowości.

Takie uchybienia ujawniono >>>

3 z 23
Nieprawidłowości dotyczyły np. zaniżonej wagi oferowanych...
fot. Polska Press

Nierzetelna obsługa konsumentów

Nieprawidłowości dotyczyły np. zaniżonej wagi oferowanych potraw. Kupujący płacili dużo więcej.

4 z 23
Wśród nieprawidłowości stwierdzono, że do przygotowania...
fot. Tomasz Hołod/ Polska Press

Używanie tańszych zamienników

Wśród nieprawidłowości stwierdzono, że do przygotowania dania używano innego składnika, niż wymieniony w menu, np. ser „Fawita” w miejsce sera „Feta”.

Pozostało jeszcze 18 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Biznes i polityka – polski astronauta ma niezwykłe zaplecze

Biznes i polityka – polski astronauta ma niezwykłe zaplecze

Niezwykła siła filantropii. Biznes zebrał oszałamiającą kwotę

Niezwykła siła filantropii. Biznes zebrał oszałamiającą kwotę

Polski Fundusz Rozwoju szykuje nową strategię. Wiemy, co będzie numerem jeden

ROZMOWA
Polski Fundusz Rozwoju szykuje nową strategię. Wiemy, co będzie numerem jeden

Zobacz również

Probierz kontra Lewandowski. Konflikt, który może kosztować miliony

GORĄCY TEMAT
Probierz kontra Lewandowski. Konflikt, który może kosztować miliony

Francuski gigant inwestuje niemal pół miliarda zł w polskie zakłady

Francuski gigant inwestuje niemal pół miliarda zł w polskie zakłady