Co to piwo rzemieślnicze?
Piwo rzemieślnicze inaczej nazywane jest kraftowym. Jest to produkt produkowany w małych i niezależnych od kapitału korporacyjnego browarach. Jeśli ktoś wchodzi do tego "interesu" to wiadomo, że robi to z miłości do piwa i piwoszy, a nie z chęci zysku. Szczęśliwie jednak niektórym piwowarom udaje się osiągnąć pewne sukcesy, zarówno na niwie jakościowej jak i finansowej.
Przedstawiamy Państwu listę podlaskich browarów, które cieszą się uznaniem piwoszy w całej Polsce, a piwowarzy tworzący trunki są otaczani szacunkiem społecznym:
Ile piwa wytwarza się w Unii Europejskiej? Lider branży jest tylko jeden. Polska również wysoko

Fenomen piwa kraftowego
Piwo przeżywa prawdziwy renesans. Nie tylko smakosze złocistego trunku słyszeli o fali zainteresowania piwem kraftowym. Po piwo produkowane w małych browarach, które różni się w wielu aspektach od produkowanego masowo, sięga coraz więcej klientów. To znakomite rozwiązanie dla wszystkich osób, którym znudziły się znane marki i szukają nowych smaków. Wybór piw jest na tyle bogaty, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Zobacz co pisaliśmy o niektórych browarach z listy:
