Praca w gastronomii – najwięcej ogłoszeń dotyczy tych stanowisk
Na portalach ogłoszeniowych nie brakuje ofert pracy dla:
- kucharzy i szefów kuchni,
- pomocników kuchennych,
- cukierników,
- piekarzy,
- barmanów,
- kelnerów.
Niektórzy poszukują niszowych specjalistów, jak np.:
- specjalista od sosów (szef kuchni),
- kucharz śniadaniowy,
- deserant.
Branża gastronomiczna została dotkliwie poszkodowana podczas pandemii. Do tego koniec roku 2021 i początek 2022 przyniósł drastyczne podwyżki cen usług i surowców. To wszystko skutkowało w najlepszym wypadku zwiększeniem cen w piekarniach, restauracjach i cukierniach, a w najgorszym zamykaniem firm.
Mimo to portale z ogłoszeniami o pracę nie świecą pustkami. Ofert dla branży gastronomicznej przybywa. Zrobiliśmy przegląd ofert pracy dla cukierników i nie tylko. Zobacz w galerii, gdzie i kogo poszukują oraz ile można zarobić jako cukiernik czy piekarz.
Najnowsze ogłoszenia o pracę w gastronomii wraz ze stawkami. Ile zarabia cukiernik?
Według ogłoszeń najwięcej spośród fachowców zarabiają szefowie kuchni, wyspecjalizowani kucharze czy bariści. To jednak wypadkowa kilku czynników, w tym lokalizacji i rodzaju przedsiębiorstwa, rodzaju umowy, doświadczenia kandydata.
Wybraliśmy najciekawsze oferty dla najsłodszej specjalności w gastronomii, czyli cukierników i deserantów. W ogłoszeniach podajemy wymagania, a także stawki! Ile zarabia cukiernik? Sprawdź w galerii.
